KVKK ve GİZLİLİK POLİTİKASI

Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verilerin Korunması Bilgilendirme Metni

İşbu KVKK Uyarınca Bilgilendirme metni temel olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca;
Boho Yaşam’ın www.bohoyasam.com internet sitesi (“Site”) aracılığı ile ne tür veriler topladığını, toplanan verilerinizin nasıl kullanıldığını ve Boho Yaşam’ın verilerinizi kimlerle paylaşabileceğini,
Boho Yaşam’ın işlediği veriler üzerindeki haklarınızın neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğinizi, ve
Elektronik ticari ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi
açıklamaktadır.

Kişisel Verilerinizi Neden İşliyoruz? Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?
Siz Üyelerimiz’e daha iyi hizmet verebilmek; sipariş süreçlerinizi yürütmek, tamamlamak ve sizlerle ilgili iletişimi sağlamak; sizlere ürünler, hizmetler, kampanyalar ve promosyonlarla ilgili bilgi vermek; alışveriş tercihlerinizi daha iyi anlamak, trend analizleri ve istatistiksel analizler yapmak ve Site’nin güvenliğini güçlendirmek amacıyla ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili kanunların ikincil mevzuatları da dahil olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerimizi yerine getirme amacıyla adınız, soyadınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, cinsiyetiniz, doğum tarihiniz, T.C. kimlik numaranız, vergi kimlik numaranız, kişisel ilgi alanlarınız, fatura ve teslimat adresleriniz; sosyal medya hesaplarıyla bağlanmanız durumunda o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verilen bilgiler de dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla Üye’yi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik birtakım verilerinizi işlemekteyiz.
Bu veriler haricinde, Site ziyaret sıklığı ve zamanları, sipariş verilme zamanları ve sipariş anındaki IP adresi, ziyaret edilen ürün sayfalarının ve sipariş verilen ürünlerin istatistikleri gibi kişisel bilgi içermeyen toplu istatistiksel verileri de, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz etmek ve anlamak amacıyla toplanmakta ve işlemekteyiz.
Bu kişisel verileri Site’de sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilmeniz adına, açık rızanızın bulunması şartıyla veya sizinle yaptığımız sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması halinde veya temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatimiz için veri işlemenin zorunlu olduğu hallerde, işbu KVKK Uyarınca Bilgilendirme ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile uygun bilgi güvenliği tedbirlerini de alarak işlemekte ve saklamaktayız.
Veri bankasında topladığımız birtakım verilerinizi, belirli aralıklarla gönderilecek olan dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri sınıflandırma çalışmaları için ve ilgili hukuki düzenlemelere uygun bir şekilde kullanmaktayız.
Ürün bedelini ödemek için kredi kartı kullandığınızda, kredi kartınızın numarasını, kredi kartınızın son kullanma tarihini, CVV2 kodunu ve benzer bilgilerin bankalar ile paylaşılması kabul etmiş olursunuz. Bununla birlikte, sipariş oluşturma esnasında kullanılan kredi kartı ve/veya banka kartı bilgileri hiçbir şekilde sistemlerimizde saklanmamaktadır.
Mağazalarımızda iletişim bilgilerinizi bizlere sağlayarak müşteri kaydınızın oluşturulmasını istemeniz durumunda, kişisel verileriniz sözlü olarak mağaza çalışanları ile görüşmeleriniz esnasında toplanabilecektir. Müşteri kaydı süreçleri kapsamında toplanan kişisel verileriniz, iletişim bilgilerinizin doğrulanması için kullanılabilecek; açık rızanız doğrultusunda tüketici davranışlarınıza uygun ve sizlere özel kampanya ve promosyonlar oluşturmak, ürün ve hizmetlerimiz hakkında pazarlama amacıyla tarafınıza doğrudan ticari elektronik iletilerin iletilmesi ve iade ve değişim süreçlerinizi kolaylaştırmak adına sistemlerimizde gerekli kayıtların oluşturulması ve takibi amacıyla işlenebilecektir.
Boho Yaşam, sonlandırılan üyelik hesabına ait her türlü kaydı anonimleştirmek şartıyla saklamakta serbesttir. Veriler, anonimleştirildiklerinde bir kişiyi belirleyici olma özelliğini yitirmektedir ve bu anlamda kişisel veri olarak değerlendirilmemektedir. Üye anonim hale getirilmiş kayıtlarla ilgili herhangi bir hak veya tazminat talebinde bulunamaz.
Kişisel verilerinizi, hizmetlerimizi sunmak amacıyla iş birliği yaptığımız üçüncü kişilerle (kargo, gönderi, çağrı merkezi, veri tabanı vb. hizmetleri sunan şirketlerle) ve kanuni yükümlülüklerimizin gereği olarak devlet mercileri ile paylaşabiliriz. Boho Yaşam, Site’yi ziyaretinize veya üyeliğe ilişkin kişisel verilerinizi ve gezinme bilgileriniz gibi trafik bilgilerinizi; güvenliğiniz ve Boho Yaşam’ınyasalar karşısındaki yükümlülüklerin ifası amacıyla yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir. Bununla birlikte, kişisel verilerinizi yukarıda sayılan faaliyetler ve ilgili mevzuatın gerektirdiği haller haricinde hiçbir şekilde ticari bir amaçla kullanmayacak veya üçüncü kişilerle paylaşmayacağız.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız Nelerdir ve Bu Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?
Boho Yaşam, kanuni olarak saklaması gereken Üye bilgilerini saklamakla yükümlüdür. Bununla birlikte Üye’nin her zaman kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi talep etme hakları saklıdır.

Boho Yaşam tarafından kişisel verilerinizin işlendiği bizimle üyeliğiniz sırasında paylaşmış olduğunuz ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan e-posta adresini kullanmak suretiyle e-posta göndererek kişisel verilerinizin;

herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;

  • kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme;
  • kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını öğrenme;
  • kişisel verilerin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme;
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme;
  • kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirket’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme;
  • Şirket’ten, yine Şirket tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme;
  • kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve;
  • kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme hakkına sahipsiniz.


Üyelik ve iletişim tercihlerinizi her zaman sisteme giriş yaparak güncelleyebilirsiniz.

Kişisel Verileriniz Hangi Süreyle Saklanmaktadır?
6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

Kişisel Verileriniz Nasıl Korunmaktadır?
Boho Yaşam, kişisel verilerin korunmasına büyük önem vermektedir. Boho Yaşam, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için gerekli önlemleri almaktadır.
Boho Yaşam, kişisel verilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve güvenliği için gerekli fiziki, teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Boho Yaşam’ın gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, Site’ye ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Boho Yaşam bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.

Değişiklikler
Boho Yaşam, işbu KVKK Uyarınca Bilgilendirme’de her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni hüküm ve/veya politikaların Site’de yayınlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. Böyle bir değişlik halinde, siz Üyelerimiz’e gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

 

Cookie Çerez Nedir?

Çerez bir web sayfasının bilgisayarınıza, telefonunuza ya da herhangi başka bir cihazınıza o web sitesini ziyaretinizle ilgili bilgiler toplamak için yerleştirdiği küçük metin dosyasıdır. Çerezler ziyaretiniz sırasında yapacağınız taramaları kolaylaştırmak ve siteyi kullanıcı dostu kılmak için gereklidirler ve cihazınıza herhangi bir zarar vermezler.

Bu Politika belgesinde bu web sitesinde kullanılan ana bilgi depolama metodu olarak “Çerezler” genel terimi kullanılırken tarayıcının “Lokal Depolama” alanı da Çerezlerle aynı amaçlarla kullanılır. Bu bölümde yer alan tüm bilgiler bu “Lokal Depolama” için de geçerlidir. 

 

Çerezler Ne için Kullanılır?

Kısacası çerezler amaç olarak  İnternet deneyiminizi kolaylaştırmaya yöneliktir. Şöyle söyleyecek olursak sitemizin daha efektif kullanılması, sizlerin ilgi ve ihtiyaçlarına göre sitemizin ayarlanması ve sizlere yönelik akıllı reklamlar göstermek amacı ile çerezleri kullanıyoruz.

Size daha kaliteli bir hizmet sunmak ve sizlere daha kaliteli bir web sitesi deneyimi yaşatmak amacı ile ve sitemiz içerisindeki gezintinizi hızlandırmak amacıyla da çerezler kullanılır. Bizim tarafımızdan bakacak olursak sitemizi ziyaret edenlerin sitemizi nasıl kullandığını anlamak, sitemizde gezinenler hakkında istatistiksel bilgiler toplamak amacıyla da çerezleri kullanıyoruz.

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Engelleyebilirim?

Aşağıda belirtilen adımları izleyerek tarayıcınızın ayarlarını değiştirmek suretiyle bu web sitesinde kullanılan çerezleri dilediğiniz herhangi bir anda sınırlandırabilir, bloke edebilir ya da silebilirsiniz. Her tarayıcının ayarlar menüsü farklı olduğundan Çerezler normal olarak “Tercihler” ya da “Araçlar” menüsünde yapılandırılabilirler. Çerezlerin yapılandırılması hakkında daha fazla bilgi için lütfen tarayıcının “Yardım” menüsünü inceleyin.